Αρχική σελίδαΚαλάθι αγορώνΣτοιχεία πελάτη


ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ

Το αερόστατο είναι μία συσκευή που πετά βάση της αρχής του Αρχιμήδη για την άνωση. Το αερόστατο αποτελείται από ένα σάκο γεμάτο αέριο, ελαφρότερο από τον ατμοσφαιρικό αέρα, που από αυτόν κρεμιέται ένα καλάθι, (η λέμβος), ένας χώρος για τους επιβάτες και τα όργανα.

Η πρώτη πτήση του ανθρώπου έγινε με αερόστατο από τους αδελφούς Μονγκολφιέρ στις 5 Ιουνίου 1783 στο Ανονέ της Γαλλίας. Μετά από πολλές παρατηρήσεις που έκαναν σε καπνοσακούλες και υφάσματα που βρίσκονταν πάνω από φωτιά, κατασκεύασαν μια σφαίρα από ύφασμα αδιάβροχο, κι ελαφρύ, που τη γέμισαν με θερμό αέρα και την άφησαν να υψωθεί στον ουρανό.

Δύο μήνες μετά ο Ιωσήφ Μονγκολφιέρ ανύψωσε με θερμό αέρα στις Βερσαλλίες μια σφαίρα με διάμετρο 14 μ., κάτω από την οποία υπήρχε κλουβί που περιείχε ένα πρόβατο, έναν πετεινό και μια πάπια. Η σφαίρα παρέμεινε στον αέρα για διάστημα 8 λεπτών.

Στις 21 Νοεμβρίου 1783 έγινε η πρώτη πτήση ανθρώπων, σε ύψος 1.000 μ. και απόσταση 8 χλμ. επί 20 λεπτά.

Τα σημερινά αερόστατα κατασκευάζονται από ύφασμα, που γίνεται αεροστεγές με κατάλληλη επίχριση. Στο πάνω μέρος του αερόστατου υπάρχει βαλβίδα, που ο αεροναύτης μπορεί να την ανοίξει με σχοινί, ώστε να είναι δυνατή η διαφυγή αερίου και στο κάτω μέρος έχει το σωλήνα πληρώσεως.

Το αερόστατο περιβάλλεται με σχοινιά, που στο κάτω άκρο τους συγκρατούν την λέμβο με τα όργανα το πλήρωμα και το έρμα.

Σχετικά Προϊόντα


 

ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΕΛΑΤΗ

E-MAIL:
ΚΩΔΙΚΟΣ:
TORUS SHOP@web engine