Αρχική σελίδαΚαλάθι αγορώνΣτοιχεία πελάτη


ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ

Το πλυντήριο ρούχων είναι μία ηλεκτρική συσκευή, που σκοπό έχει το καθάρισμα των ρούχων και γενικά των υφασμάτινων ειδών.

 Το ηλεκτρικό πλυντήριο ρούχων παρήχθη πρώτη φορά μαζικά το 1906 στις ΗΠΑ. Δεν είναι γνωστό ποιος εφηύρε αρχικά το ηλεκτρικό πλυντήριο.

 Τα πλυντήρια ρούχων είναι δύο τύπων: τα "επάνω φόρτωσης" και τα "μπροστινής φόρτωσης".

Ο τύπος "επάνω φόρτωσης" είναι δημοφιλέστερο στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Αυστραλία και μερικά μέρη της Ευρώπης: τα ενδύματα τοποθετούνται σε έναν κάθετα τοποθετημένο κύλινδρο, (που ονομάζεται και τύμπανο), και έχει έναν αναδευτήρα στο κέντρο του.

 Το σχέδιο "μπροστινής φόρτωσης", το δημοφιλέστερο στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, τοποθετεί το τύμπανο οριζόντια, και η τοποθέτηση των ρούχων γίνεται από την είσοδο που βρίσκεται στην πρόσοψη της συσκευής, η οποία κλείνει με πόρτα από ανθεκτικό γυαλί κατάλληλο για υψηλές θερμοκρασίες.

Η ανάδευση γίνεται με την δεξιόστροφη -και-αριστερόστροφη περιστροφή του τύμπανου.  Αυτή η κίνηση λυγίζει την ύφανση του υφάσματος και ο συνδυασμός νερού και απορρυπαντικού καθαρίζει τα ρούχα.

Για την θέρμανση του νερού χρησιμοποιούνται ηλεκτρικές αντιστάσεις.

Κατάλληλος ηλεκτρονικός μηχανισμός, που ονομάζεται και «εγκέφαλος», ελέγχει την λειτουργία της συσκευής. (την θέρμανση του νερού, τον αριθμό των στροφών, τον χρόνο πρόπλυσης και πλύσης κλπ).

 Συγκριτικές δοκιμές έχουν δείξει ότι τα πλυντήρια  "μπροστινής φόρτωσης" πλένουν τα ρούχα καλύτερα, προκαλούν τη λιγότερη φθορά, καταναλώνουν λιγότερο νερό και απορρυπαντικό και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας σε αντίθεση με τα πλυντήρια "επάνω φόρτωσης".

 

ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΕΛΑΤΗ

E-MAIL:
ΚΩΔΙΚΟΣ:
TORUS SHOP@web engine